Érdekes és népszerű helyek BALATONFÖLDVÁRON és környékén

castleresidencebalaton Balatonföldvár szállás

A KÜLÖNLEGES HAJÓ ALAKÚ ÉPÜLETBEN INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁS KERETÉBEN ISMERHETJÜK MEG A BALATONI HAJÓZÁS ÉS VITORLÁZÁS TÖRTÉNETÉT.

HA KÜLÖNLEGES PANORÁMÁRA VÁGYSZ NE HAGYD KI A KÁRMELHEGYI BOLDOGASSZONY TISZTELETÉRE ÉPÍTETT KÁPOLNÁTÓL INDULÓ SÉTÁNYT ÉS A MELLETTE HÚZÓDIK A STEFÁNIA-SÁNCOT.

MAGAS SZÍNVONALÚ SZÍNHÁZI ELŐADÁSOKKAL, KÖNNYŰZENEI KONCERTEKKEL, KÉPZŐ- ÉS FOTÓMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSOKKAL, GYERMEKPROGRAMOKKAL VÁRJÁK A VENDÉGEKET.

A LEGFELSZERELTEBB FIZETŐS STRANDUNK. GYEREKBATÁR HELY, A PART FOKOZATOSAN MÉLYÜL, VAN VIZICSÚSZDA, JÁTSZÓTÉR, KÖLCSÖNZŐK, FOCIPÁLYA, KOSÁRPÁLYA, RÖPLABDA PÁLYA, LÉGVÁR, BÜFÉK, NAPOZÓ ÁGYAK.

EGY RÉGI BAKTÁRHÁZBAN MŰKÖDŐ KISÜZEMI SÖRFŐZDE ÉS FŐZDEKOCSMA A PARTON.

A SZEMBEN LEVŐ SÖRKETR TERÜLETEN SZíNES PROGRAMOKKAL VÁRNAK MINDEN LÁTOGATÓT.

A KUTYÁSOK NÉPSZERŰ TALÁLKOZÓHELYE A KUTYASTRAND, AHOL KEDVENCÜK IS CSOBBANHAT A BALATONBAN. 

 

TÖBB ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSNAK OTTHONT ADÓ INTÉZMÉNY BEMUTATJA A SZÉCHENYI CSALÁD NYARAINAK HANGULATÁT, SZULOK KÁROLY HELYI RÉGÉSZ GYŰJTEMÉNYÉT, VALAMINT
BALATONFÖLDVÁR TÖRTÉNETÉT.

HATALMAS ŐSFÁK ÁRNYÉKÁBAN PIHENHETÜNK EZEN AZ INGYENES, JÓL FELSZERELT STRANDON. BÜFÉK, FAGYIZÓ, JÁTSZÓTÉR, ÉS A HIRES ELEKTROMOS HAJÓKIKÖTŐ IS ITT TALÁLHATÓ.

A GALAMB-SZIGET A BALATON EGYETLEN EMBER ALKOTTA SZIGETE, AMELYET A TÓ KOTRÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ HORDALÉKBÓL LÉTESÍTETTEK. NEVÉT A SZIGETRE VEZETŐ HÍDON TALÁLHATÓ GALAMBDÚCOKRÓL KAPTA.

A HAJÓÁLLOMÁSTÓL INDULÓ 1200 M HOSSZÚ SÉTÁNY BALATONFÖLDVÁR DÍSZE, NEVÉT KVASSAY JENŐ VÍZMÉRNÖKRŐL KAPTA.

KEDVELT KIRÁNDULÓHELY A 27 HEKTÁRON KIÉPÍTETT ÉS FELÚJÍTOTT PARKERDŐ. A LUCS-TETŐRŐL GYÖNYÖRŰ KILÁTÁS NYÍLIK TIHANYRA.

A BALATON EGYIK LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐJE SZÁMOS VERSENYNEK IS OTTHONT AD. ÉS EGY KIKÖTŐI SÉTA KIHAGYHATATLAN NYARALÁS ALATT.

A KÁRMELHEGYI BOLDOGASSZONY TISZTELETÉRE ÉPÍTETT KÁPOLNÁTÓL INDULÓ SÉTÁNY AZ I.E. 4. SZÁZADBAN VIRÁGZÓ KELTA KULTÚRÁRÓL KAPTA A NEVÉT. MELLETTE HÚZÓDIK A STEFÁNIA-SÁNC, AHONNAN RÁLÁTNI A BALATONRA.

A KÖZÖSSÉGI HÁZ FONTOS SZEREPET TÖLT BE BALATONFÖLDVÁR KULTURÁLIS ÉLETÉBEN, TÖBBEK KÖZÖTT A VÁROSI KÖNYVTÁRNAK IS HELYET AD.

A TEMPLOM, AMELY NEOROMÁN STÍLUSBAN ÉPÜLT A VASÚTÁLLOMÁS ELŐTTI PARKBAN ÁLL. ABLAKAIT, FRESKÓIT, KOVÁCSOLT VAS OLTÁRÁT TÖBBNYIRE BALATONI KÖTŐDÉSŰ MŰVÉSZEK ALKOTTÁK.

SZEMET GYÖNYÖRKÖDTETŐ ÉS LELKET NYUGTATÓ TÁJON CSAK ÚGY SÉTÁLNI IS FELÜDíTŐ. A 2023-BAN FELÚJíTOTT MAJORSÁGBAN VÁLTOZATOS RENDEZVÉNYEKKEL, LOVASKLUBBAL, KIÁLLíTÁSOKKAL,TERMELŐI PIACCAL, JÁTSZÓTÉRREL VÁRNAK MINDEN KEDVES VENDÉGET.

A SZOMSZÉDOS BALATONSZÁRSZÓ EGYEDÜLÁLLÓ KULTÚRÁLIS ATTRAKCIÓJA, AMI FŐKÉNT A GYERMEK VENDÉGEK SZÓRAKOZTATÁSÁRA ALAKULT ÁT. ÁM A NYÁRI ESTÉKEN  A FELNŐTT KÖZÖNSÉGNEK IS KíNÁLNAK PROGRAMOKAT.

BALATONFÖLDVÁR KÖZELÉBEN TALÁLHATÓ KŐRÖSHEGYI GAZDASÁG TAVASSZAL ÉS NYÁRON VÁRJA A VIRÁGKEDVELŐKET. A LEVENDULA ÉS TULIPÁNSZÜRET MELLETT VIRÁGVÁSÁROKKAL ÉS EGYÉB RENDEZVÉNYEKEL IS KÉSZÜLNEK MINDEN SZEZONBAN.

BALATONFÖLDVÁR KÖZELÉBEN LÉTESÜLT AZ ELSŐ HAZAI DÍSZMADÁRPARK, AHOL A DÍSZMADARAKAT BEMUTATÓ SZAKVEZETÉS IS PÁRATLAN.
MÁJUSTÓL SZEPTEMBERIG PEDIG A KÖZELI TEKNŐSPARKBAN TÖBB SZÁZ TEKNŐSSEL TALÁLKOZHATUNK.

A VÖLGYHÍDI VIADUKT ALATT HÚZÓDÓ, EREDETI ÁLLAPOTÁBA VISSZAÁLLÍTOTT HALASTÓ-RENDSZER VÁRJA A HORGÁSZNI VÁGYÓKAT, FELNŐTTEKET, GYEREKEKET EGYARÁNT. A KÖZELBEN ÉRDEMES BETÉRNI A VÖLGYHíD KONYHA & RÉT KÜLÖNLEGES HANGULATÚ ÉTTEREM-KÁVÉZÓBA.

A BALATONFÖLDVÁRHOZ KÖZELI KEREKI KÖZSÉG LEGFŐBB NEVEZETESSÉGE A FEHÉRKŐ VÁRA, A 283 M MAGAS VÁRHEGYEN ÁLLÓ KÖZÉPKORI VÁRROM, MELYHEZ GYÖNYÖRŰ TÚRAÚT VEZET.

GÁSPÁR IMRE CUKRÁSZ A 80-AS ÉVEK ÓTA FAGYIGÉPÉVEL ITT KÉSZÍTI A LEGFINOMABB FAGYLALTOKAT.

A KIKÖTŐVEL SZEMBEN TALÁLHATÓ KÉT PÁRATLAN HELY: A BALATON KLUB ÉS A FRICSKA BALATON. MELLETTÜK A BÜFÉSORON, A MARINÁBAN LEGENDÁSAK A KÉZMŰVES HAMBURGEREK ÉS A GYROS. A FELÚJíTOTT  A VÁROS KÖZPONTJÁBAN PEDIG A PLATÁN ÉS A PUB-LIK ÉTTERMEKET MINDENKÉPP ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI.

A BALATONFÖLDVÁRI VÁROSI KÖNYVTÁR ÁLTAL LÉTREHOZOTT KÖNYVMEGÁLLÓBAN, MINDENKI MEGPIHENHET ÉS KEDVÉRE OLVASGATHAT A HELYI KÖNYVEKBŐL.

hu_HUMagyar